torsdag 24 december 2015

Kyckling med smak av balsamico



Vi firar inte jul som andra. Dels är det för att jag inte firar jul alls men också för att resten av familjen hittat ett sätt som funkar för dem.

Sedan några år tillbaka har vi som tradition. på julafton att åka till Marcus och äta frukost.



Gubben överlämnar julklappar till barnbarnen och vi myser en stund.


Vi åker hem till oss och Markus firar en vanlig jul med sambons familj.

Medan jag betalade räkningarna lagade gubben mat. Kyckling till honom och tjejerna medan han till mig gjorde en mindre men likadan vegansk gryta med Oumph pure chunk.

Nu myser vi i soffan och kanske blir det efterrätt senare.

600 gram strimlad kycklingfilé
1/2 purjolök
200 gram morötter
2 msk kalvfond
3 dl vatten
1 msk soja
1 msk balsamicovinäger
salt
svartpeppar
maizena


Ansa och skär purjolöken fint.
Skala och riv morötter.
Bryn kycklingen och grönsakerna i olivolja i cirka 3-4 minuter.
Krydda med salt och svartpeppar.
Slå på kalvfond, vatten, soja och balsamicovinäger.
Sänk värmen och låt koka i cirka 10 minuter.
Red eventuellt med maizena utrört i vatten.

Servera med klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar