tisdag 15 december 2015

Kyckling med krämig risoni


Gubben var som vanligt hemma före mig och började med maten. När jag kom hem var han så gott som klar.

Paprikasåsen och risoni skulle blandas ihop men Maja hade bett gubben att servera var för sig.

Jag fick tre vegan filéer från Anamma och rester från gårdagens sallad.


600 gram kycklingfilé
3 dl risoni
1 paprika
1 röd lök
1 tsk timjan
2 1/2 dl iFraiche
3 msk Ajvar Relish
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Koka risoni efter paketets anvisningar.
Bryn kycklingen runt om.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Stek färdigt i ugnen 200 grader i cirka 20 minuter.
Kärna ur och tärna paprika.
Skala och hacka lök.
Stek allt i cirka 3 minuter.
Krydda med timjan, salt och svartpeppar.
Rör ner iFraiche, Ajvar Relish och vatten.
Låt sjuda i cirka 5 minuter.
Vänd ner risonin i paprikasåsen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skiva upp kycklingen och servera.

Jag serverade mig själv rester från gårdagens sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar