söndag 13 december 2015

Curryggryta på två sätt



688 gram picnicbog
1/2 purjolök
1/2 solovitlök
2 1/2 dl iFraiche
1 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
1 msk gurkmeja
1 dl vatten
2 msk honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skär köttet i bitar.
Strimla purjolöken.
Riv vitlöken.
Rör ihop iFraiche, vitlök och köttet.
Fräs kryddorna med purjolöken i pärla 3 minuter i en stekpanna.
Tillsätt köttet och 1 dl vatten.
Koka tills köttet är klart, cirka 15-20 minuter.
Smaka av med honung,  salt och svartpeppar.

Servera med kokt ris, körsbärstomater och rucola.


1 dl Anamma vegobitar
1 dl iFraiche
1/2 dl vatten
1 schalottenlök
1 krm salt
2 krm curry
lite svartpeppar

Hacka löken och fräs tillsammans med curry.
Tillsätt vegobitarna och stek lite till.
Rör ner vatten och iFraiche.
Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar