måndag 29 september 2014

Kasslersallad


Eftersom ungdomarna inte gillar avokado använde jag mig enbart av en som jag la på min egen tallrik.

Magda blängde misstänktsamt på Maja när hon rörde ihop dressingen.

- Mamma, jag gillar inte senap.

När jag sedan la upp på hennes tallrik sa hon:

- Bara lite. Jag gillar nog inte det.

Efter en stund hörde jag:
- Mmmm, mamma! Det smakar som honungsdressingen på Subway.
- Magda, den heter honungssenap.
- Men, ÅÅÅÅHHHHH!!!

Gissa vem som tog mer sallad.

400 gram kassler
blandad sallad
250 gram körsbärstomater
2 avokado
10 cm gurka
4 ägg
150 gram ost
1 kruka gräslök
100 gram hasselnötter

Koka äggen hårda.
Låt kallna, skala samt dela.
Skär bort "skorpan" på kasslern och tärna kasslern.
Dela körsbärstomaterna och tärna gurka.
Gröp ur och tärna avokado.
Tärna osten.
Blanda sallad, kassler, tomater, avokado, ägg och ost.
Hacka gräslök och hasselnötter och vänd ner.

Dressing:
1 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk worcestershiresås
2 tsk dijonsenap

Blanda ihop ingredienserna och ringla över dressingen.

Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar