torsdag 4 september 2014

Ugnsbakad lax med gurksås


När gubben kom hem idag blev han serverad ugnsbakad lax med gurksås. Och kokt potatis. Gissa om han blev glad.

Hans mathållning under veckorna är otroligt undermålig. Tre middagar denna veckan har ätits på McDonalds.

Jag hade tänkt ha en citronskiva till men glömde bort det i röran med att göra mat även till de som inte äter fisk. Blir lite grytor att hålla ordning på.


600 gram laxfilé
1 - 2 dl cream fraiche
1 bubbla dill
1/2 tsk salt
1 krm citronpeppar

Hacka dillen.
Blanda dill och cream fraiche.
Smaka av med kryddor.
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Bred cream fraiche- och dillröran över.
Baka i ugn 180 grader i 20 minuter.

Gurksås:
4 dl cream fraiche
1 1/2 dl Bostongurka
1-2 krm salt
1 krm citronpeppar

Blanda ihop cream fraiche och Bostongurka.
Smaka av med salt och citronpeppar.
Låt stå kallt.

Servera med kokt potatis och gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar