tisdag 23 september 2014

Senapskyckling


Väldigt omtyckt rätt.
Jag serverade pasta till men potatis i olika former hade också passat.

1 kg kycklingfilé
2 paket bacon
3 dl grädde
1 dl mjölk
3 vitlöksklyftor
3 tsk Dijonsenap
2 msk fond (kyckling eller kalv)
1 kruka gräslök
Maizena
Salt
Svartpeppar

Bryn kycklingen runt om.
Lägg i en gryta.
Tillsätt mjölk och grädde.
Pressa ner vitlöken.
Blanda ner fond och senap.
Låt småkoka i tio minuter.
Om du vill ha en tjockare sås så red med Maizena utrört i vatten.
Strimla bacon och stek.
Blanda ner bacon i grytan.
Smaka av och krydda eventuellt med salt och svartpeppar. Jag valde att inte krydda kycklingen när jag stekte den eller att krydda maten innan jag tillsatt bacon. Bacon är salt och olika märken är olika salta.
Finhacka gräslök och rör ner precis innan servering.

Servera tillsammans med pasta och sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar