Hade tänkt ha kokosmjölk i eftersom familjen vill ha mer sås. Kokosmjölken var slut i skåpet så jag ersatte med gott-i-maten. För färgens skull tillsatte jag lite kinesisk soja.
Det blev så mycket mat över så att det räckte till två matlådor åt grabbarna på måndag.
1 kg lövbiff
1 stor purjolök
2 dl japansk soja
2 tsk ingefära
2 msk flytande honung
(1 dl gott-i-maten, grädde eller mjölk
1 tsk kinesisk soja)
Strimla lövbiff och purjolök.
Blanda purjolök, soja, ingefära och honung.
Lägg ner köttet i marinaden och låt marinera i minst 20 minuter. Jag lät det ligga över natten.
Woka köttet i omgångar.
Lägg allt i woken och häll över marinaden.
Koka upp.
Strö över sesamfrö och servera med kokt ris, hyvlad morot och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar