lördag 27 september 2014

Lövbiffswok


Hade tänkt ha kokosmjölk i eftersom familjen vill ha mer sås. Kokosmjölken var slut i skåpet så jag ersatte med gott-i-maten. För färgens skull tillsatte jag lite kinesisk soja.

Det blev så mycket mat över så att det räckte till två matlådor åt grabbarna på måndag. 

1 kg lövbiff
1 stor purjolök
2 dl japansk soja
2 tsk ingefära
2 msk flytande honung
(1 dl gott-i-maten, grädde eller mjölk
1 tsk kinesisk soja)

Strimla lövbiff och purjolök.
Blanda purjolök, soja, ingefära och honung.
Lägg ner köttet i marinaden och låt marinera i minst 20 minuter. Jag lät det ligga över natten. 
Woka köttet i omgångar. 
Lägg allt i woken och häll över marinaden. 
Koka upp. 
Strö över sesamfrö och servera med kokt ris, hyvlad morot och rucola. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar