tisdag 16 september 2014

Kyckling röd curry



Det går inte åt mycket mat när den manliga delen av familjen inte är hemma. Hade de varit här hade jag fått dubbla receptet vad gäller kycklingen. Kanske hade jag fått utöka resten också men inte så mycket som dubbelt

Jag tog 2 msk Red Curry Paste och jag tyckte maten blev lagom stark. Gubben hade inte gillat det. Han är inte så förtjust i stark mat. Max däremot hade nog gärna haft i mer. Det är tycke och smak. Prova dig fram.

Red Curry Paste består av schalottenlök, vitlök, röd chili, citrongräs, salt och galangal.

Citrongräs ger en blommig limesmak. En speciell smak.

En snabb rätt som verkligen gick hem.


500 gram kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1-2 msk Red Curry Paste
1 purjolök
2 msk Fish Sauce
1-2 stavar citrongräs
1 burk (400 gram) kokosmjölk
2 msk strösocker

Skär kycklingen tunt.
Skiva purjolöken.
Skär citrongräset tunt.
Stek eller woka kyckling och purjolök.
Rör ner red curry paste, Fish sauce, socker, citrongräs och kokosmjölk.
Sjud i 5 minuter.

Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar