lördag 1 januari 2011

Allt-i-ett-gryta


Gårdagens matlagning och sena sänggående har tagit ut sin rätt. Trött. Som säkert många andra idag. Detta receptet är perfekt mat en dag då man inte riktigt känner för att stå vid spisen.

8 potatisar
1 stor gul lök
250 gram svamp
4-6 karrékotletter
1 tsk salt
1 krm peppar
1 buljongtärning eller 1 1/5 ml fond
4 dl vatten eller grädde
1 dl grädde
1 msk soja
2 msk timjan

Skala och skiva potatis och lök.
Skär svampen i mindre bitar.
Dela eventuellt karrékotletterna i mindre bitar och bryn.
Bryn även löken och svampen lite.
Lägg kotletter, potatis, lök och svamp i en gryta.
Krydda med salt, peppar och timjan.
Häll över buljong, grädde och soja.


Koka under lock i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Gör en redning av 2 msk vetemjöl och lite mjölk. Red grytan under omrörning. Låt puttra några minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

Servera med inlagd gurka och gele.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar