lördag 29 januari 2011

Pepparkakaskaka

100 gram margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskryddor
2 1/2 dl vetemjöl

Smält margarin och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men koka inte.
Vispa upp ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
Häll upp i en smord långpanna. Min var 18*25 cm.
Grädda mitt i ugn i 225-250 grader ca 5 - 10 minuter. Stick i kakan för at kolla om den är klar.
Strö lite socker på kakan och vänd upp den. Låt svalna.
Dekorera eventuellt med florsocker.
Skär i kakbitar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar