måndag 24 januari 2011

Vegetarisk paj


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2-3 msk iskallt vatten

Fyllning:
200 gram broccoli
4 ägg
2 dl riven ost
2 dl grädde
1 dl keso
2-3 msk gräslök
1 tsk grönsaksfond
1 dl svarta oliver helst utan kärnor
4-5 tomater eller 8-10 körsbärstomater (jag använde mig av ekologiska vilda körsbärstomater. Tycker det är kul med de olika färgerna och formerna)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Arbeta samman ingredienserna till en pajdeg. Låt vila kallt i 30 minuter.
Klä en pajform med degen och förgrädda i 5 minuter i 200 grader.

Dela broccolin i buketter och förkoka lite i lättsaltat vatten.
Hacka gräslöken.
Skiva tomaterna eller dela körsbärstomaterna.
Varva broccoli och oliver i pajskalet.
Avsluta med tomater.




Blanda ägg, ca 1 1/2 dl rivna osten, grädde och keso.
Krydda med gräslök, fond, salt och peppar.
Häll grädd/ostblandningen över fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.




Grädda i 30-40 minuter i 200 grader. Kontrollera att pajen stelnat innan du tar ut den.



Serverar med fläskfilémedaljonger, grönsaker och hemgjord vitlöksmajonäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar