torsdag 27 januari 2011

Ugnsbakade äpplen med vaniljsås


1 äpple per person
sirap
smör

Skala och kärna ur äpplen.
Ställ dem tätt ihop i en ugnsform.
Ringla sirap över och i kärnhuset.
Lägg en liten bit smör i varje kärnhus.
Stek mitt i ugn 225 grader i 20-25 minuter.

Vaniljsås:
2 ägg
2 msk socker
1 1/2 msk potatismjöl
6 dl mjölk eller grädd/mjölk
3 msk vanilinsocker
2 dl vispgrädde

Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull.
Sjud på svag värme tills såsen tjocknar. OBS! Rör hela tiden. Får inte koka.
Ställ undan såsen för att svalna. Smaka av med vanilinsocker.
Vispa grädde och blanda ner i vaniljsåsen strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar