tisdag 25 januari 2011

Vitlöksmajonäs - aioli

3-5 vitlöksklyftor
1 krm salt
2 äggulor
ca 2 dl olja mat, majs eller raps

Viktigt att ingredienserna är rumsvarma. Mina oljor står alltid framme.
Vispa äggulor och salt fluffigt.
Skala och pressa ner vitlöken. Börja med mindre mängd och smaka hellre av med mer i slutet.
Tillsätt oljan i droppar. Vispa kraftigt hela tiden. Jag kör med elvispen.
När du fått rätt konsistens sluta tillsätta olja och smaka av.
Servera direkt eller förvara i kylskåp.
Var noga med att ha lock eller plastfolie över.
Givetvis kan du göra vanlig majonäs utan vitlök. Bara hoppa över vitlöken.
Kan också smaksätta med annat som citron, dill, persilja. Fantasin sätter gränser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar