torsdag 20 januari 2011

Karrégryta med äpple och plommon





I går kom tidningen Buffé och gubben fastnade för ett recept som jag lagar idag. Ett bra recept för det enda som inte fanns i mina skåp var faktiskt potatis.

I receptet på http://www.ica.se/recept?recipeid=713305 används fläskkarré i bit men jag använder mig av karré i skivor. Det var det som fanns i frysen.

Jag minskar för att passa min familj eftersom receptet egentligen är ett storkok. Står även mått för 4 personer i receptet. Tycker jag var en bra ide från ICA.

600 - 800 gram fläskkarré
1 stor gul lök
1 tsk salt
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpeparkorn
1 1/2 dl katrinplommon
1 msk kalvfond
1 msk äppelcidervinäger
4 dl vatten
1 stort rött äpple
3 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja

Skär köttet i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Fräs löken och lägg över i en kastrull.
Bryn köttet i omgångar. Lägg över i kastrullen.
Salta och rör om.
Tillsätt katrinplommon, lagerblad, pepparkorn, fond, vinäger och vatten.
Låt koka upp och sedan sjuda under lock ca 40 minuter. Tills köttet är mört.
Kärna ur äpplet och dela i klyftor.
Tillsätt grädde, soja och äpple.
Småkoka i ytterligare ca 5 minuter.
Smaka av med eventuellt mer salt.

Servera med kokt potatis och inlagd gurka och lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar