söndag 30 januari 2011

Köttfärslimpa

1 kg köttfärs
2 ägg
2 krm peppar
2 tsk salt
2 dl vatten/grädde eller mjölk
1 dl ströbröd
3 msk kalvfond


Blanda ströbröd och vätska. Rör i kryddor och fond. Låt blandningen svälla ca 10 minuter.
Arbeta ner i färsen och tillsätt ägg.
Viktigt att inte arbeta för mycket med färsen. Blir annars seg och trådig.
Smörj en ugnsäker form eller långpanna.
Forma färsen till en slät längd.
Klicka någon msk smör runt limpan.
Sätt in i ugn 175 grader och grädda i 45 minuter.
Pensla med smöret några gånger mot slutet av stekningen.
Ta färsen från formen och lös upp fasttorkad sky genom att hälla vätska (vatten, mjök eller grädde) i formen.
Använd skyn till att göra en sås.

Servera med kokt potatis, lingon och inlagd gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar