tisdag 4 januari 2011

Kasslergratäng


Det finns recept överallt. I tv, tidningar och inte minst på nätet. Detta receptet hittade jag i reklamen från Matöppet.

500 gram kassler
200 gram broccoli
1 ask (200 gram) mjukost vitlök/örter
2 dl matlagningsgrädde
2 dl lätt creme fraiche
salt
peppar
1-2 dl smakrik ost



Tärna kasslern och lägg i en ugnsfast form.


Skölj och dela broccolin i mindre bitar.
Lägg broccoli som ett lager ovanpå.




Blanda ihop mjukost, matlagningsgrädde och lätt creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Jag tog knappt 1 tsk salt samt 2 krm svartpeppar.
Häll röran över kassler/broccoli.



Strö över riven ost. Jag använde mig av överbliven Västerbottenost.




Gratinera i 200 graders ugn i ca 20 minuter.


Servera med ris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar