fredag 6 februari 2015

Äppelpaj i portionsformar


Maxi hade ekologiska gröna äpplen för 15 kronor kilot. Perfekt tillfälle att göra lite fredagsmys.

Jag gör därför 6 portionsformar med äppelpaj med smultäcke.

Använde Milda Culiness cirka 0,75 dl och 1/2 dl olivolja. Var orolig att olivoljan skulle smaka och hade hellre använt en neutral olja.

Till serverade jag Oatlys vaniljsås gjord på havre som jag vispat. 

- Havre? Det är äckligt, sa gubben. 

Men när vi äter är det gubben som tar mer vaniljsås.

Magdas kommentar var:

- Detta har du gjort bra,  mamma.

125 gram smör eller knappt 1 1/2 dl flytande Milda culiness
3 dl vetemjöl
1 dl socker
50 gram hackad mandel
4-5 äpplen
2 tsk kanel
halv "tumme" färsk ingefära



Nyp ihop smör, mjöl och socker.
Hacka mandel och blanda i.


Dela äpplena i mindre bitar och lägg dom i botten på pajformarna.
Pudra på kanel och riv lite ingefära över. Var försiktig med ingefära. Ska bara vara en antydan annars blir det starkt. 
Täck äpplena med smuldegen.


Grädda i 15 i 200 grader.

Servera med vaniljsås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar