Jag gör därför 6 portionsformar med äppelpaj med smultäcke.
Använde Milda Culiness cirka 0,75 dl och 1/2 dl olivolja. Var orolig att olivoljan skulle smaka och hade hellre använt en neutral olja.
Använde Milda Culiness cirka 0,75 dl och 1/2 dl olivolja. Var orolig att olivoljan skulle smaka och hade hellre använt en neutral olja.
Till serverade jag Oatlys vaniljsås gjord på havre som jag vispat.
- Havre? Det är äckligt, sa gubben.
Men när vi äter är det gubben som tar mer vaniljsås.
Magdas kommentar var:
- Detta har du gjort bra, mamma.
125 gram smör eller knappt 1 1/2 dl flytande Milda culiness
3 dl vetemjöl
1 dl socker
50 gram hackad mandel
4-5 äpplen
2 tsk kanel
halv "tumme" färsk ingefära
Nyp ihop smör, mjöl och socker.
Magdas kommentar var:
- Detta har du gjort bra, mamma.
125 gram smör eller knappt 1 1/2 dl flytande Milda culiness
3 dl vetemjöl
1 dl socker
50 gram hackad mandel
4-5 äpplen
2 tsk kanel
halv "tumme" färsk ingefära
Nyp ihop smör, mjöl och socker.
Hacka mandel och blanda i.
Pudra på kanel och riv lite ingefära över. Var försiktig med ingefära. Ska bara vara en antydan annars blir det starkt.
Grädda i 15 i 200 grader.
Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar