söndag 8 februari 2015

Nutellakladdkaka




Maja bakar och vi fuskar med efterrätt före middag. Är det söndag så är det.

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
1 dl nutella
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Smält smöret och låt svalna något, rör ner nutella.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Rör sist ner smöret.
Häll smeten i en rund form smord och bröad/mjölad form.
Grädda i ugn 170 grader  i cirka 20 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ställ in kladdkakan i kylskåp tills den svalnat.
Toppa kladdkakan med ytterligare ett tunt lager nutella.

Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar