onsdag 18 februari 2015

Maja är dagens kock


Jag älskar Jelly Bean men när jag försöker undvika animaliskt har jag försökt undvika Jelly Bean. Jag har fuskat och har haft dåligt samvete över det. Mycket dåligt men Jelly Bean är min svaghet.

Efter tips om att Jelly Bean faktiskt fanns utan gelatin blev jag glad. Än fanns det hopp för mänskligheten.

Tänkte att det säkert skulle bli svårt att hitta men i vår lokala butik fanns det. Gissa om jag blev glad och självklart köpte jag en liten påse.

När man kan njuta med gott samvete är det mycket godare.

Visst, jag försöker att inte äta godis eller socker överhuvudtaget men jag tror inte på förbud. Bättre att vara ärlig och jag erkänner att min svagheter är Jelly Bean.


Andra dagen i trafiken och Maja är mycket lugnare. Det är mycket att tänka på och igår var hon lite överväldigad.

Idag tränade vi parkering i ruta på samma tomma parkering som igår men vi satte ut konservburkar som fick liknas vid bilar. Lika bra testa innan man släpps in på parkering med andra bilar.

Andra gången vi övningskörde idag fick Maja skjutsa Max till affären och hämta Magda vid bussen. Gick jättebra och Max berömde lillasyster för hennes körning. Maja växte nog några centimeter.


För att underlätta för mig och för att göra familjen mer självgående har jag bestämt att det är samarbete som gäller. Vill du äta så får du hjälpa till eller laga din egen mat.

Som ett första försök gör vi så att vi lagar mat varannan dag. Funkar inte det så kommer jag sluta laga mat hemma. Totalt.

Men först försöker jag med att resonera och förklara innan hårda straff utdelas.

Maja beslöt att onsdag var hennes dag och att hon skulle servera taco. Jag fick vegansk taco med färs från Anamma.

Magda hjälpte till lite motvilligt när jag förklarade för henne att om hon hjälper Maja så kan hon be Maja om hjälp när hon lagar mat. För i morgon är det hennes tur att stå för maten.


Hoppas att detta fungerar annars kommer ni att få se en ganska matfattig matblogg tills familjen tagit sitt förnuft till fånga. Tuff kärlek.

Måste för att överleva själv. Måste för att lära mina barn och min man hur saker och ting fungerar. Måste för framtida äkta hälfters skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar