måndag 2 februari 2015

Vegetariska crepes - Köttbullar med dragon och Dijonsenap



Igår gjorde gubben pannkakor och det blev några över. Därför använde jag en av dem och gjorde crepes.

Familjen fick nötfärsbiff smaksatta med dragon och Dijonsenap.

Vegetariska crepes:
1 pannkaka
100 gram veganbitar från Anamma
2 salladslökar
1 krm smoked paprika
1 krm salt
iMat
Veganost från Tofutti mozzarella style

Hacka löken.
Stek veganbitarna och löken.
Krydda och tillsätt iMat.
Låt koka in så det blir som en stuvning.
Lägg pannkakan på bakplåtspapper.
Placera stuvningen i mitten.


Vik ihop.
Strö lite veganost över.


Gratinera i 220 graders ugn tills crepes fått lite färg och osten smält lite.

Servera med avokado, alfalfagroddar och körsbärstomater.


Köttbullar med dragon och Dijonsenap:
1 kilo nötfärs
1 dl iMat
1 ägg
1 stor kokt potatis
1/2 röd lök
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk dragon
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk dijonsenap

Hacka och stek lök.
Pressa i vitlöken.
Blanda ihop iMat, ägg och kryddor.
Tillsätt färs och blanda.
Vänd ner löken.
Forma till köttbullar och stek.

Servera med potatismos och brunsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar