måndag 23 februari 2015

Vegansk soppa med bulle


Idag "lurar" jag familjen att äta vegansk soppa. Till det serverade jag en snabb bulle. En fuskbulle. Jag köpte "frallor på burk".
Delade de sex bullarna i 12 bitar och la dem i en muffinsplåt. Petade ner fetaost och strödde över oregano och lite salt. Istället för mjölk penslade jag bullarna med havredryck.
Gräddade sedan enligt förpackningen.
På min bulle använde jag sojaost mozzarella-style.

Du kan självklart laga soppan med animalisk färs.


1 gul lök
1 gul paprika
5-6 körsbärstomater
1/2 röd chilipeppar
1/2 grön chilipeppar
400 gram Anamma vegofärs
3-4 vitlöksklyftor
1 burk hela konserverade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
3-4 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong pulver
1 msk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och hacka löken. 
Kärna ur och hacka chilin fint.
Dela paprikan i mindre bitar.
Fräs sojafärsen i en gryta. 
Tillsätt lök, chili och pressad vitlök och fräs någon minut.
Häll i hela konserverade tomater, bönor i tomatsås, krossade tomater, körsbärstomater, salt, svartpeppar, oregano, buljongpulver och vatten.
Koka på svag värme i 15-20 minuter. 
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar