lördag 28 februari 2015

Zucchinibiffar med gurk- och morotstzatziki


Gubben lagar langos till familjen medan jag lagar vegetariskt. Klarar inte av vetemjöl och friteringen. Blev så många biffar att jag kan frysa in och ha till lunch i veckan.

Zucchinibiffar:
1 burk kikärtor (400 gram)
2 1/2 - 3 dl skorpmjöl
1 1/2 zucchini
1 rödlök
1/2 dl majsmjöl

1/2 dl olivolja
1 tsk salt
 

Mixa kikärtorna i en matberedare..
Blanda ihop med skorpmjöl i en skål.

Riv zucchini och rödlök.
Pressa ut så mycket vätska du kan.

Blanda ihop allt i skålen. 
Tillsätt majsmjöl, olivolja och salt.
Forma till biffar och stek gyllenbruna.


Gurk- och morotstzatziki:
1/2 gurka
1 morot
2 dl sojayoghurt
1-2 vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar


Riv gurka och morot.
Krama ur så mycket vätska du kan och lägg ner i en skål.
Blanda i sojayoghurt, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var gott och jag suktade inte alls efter gubbens langos.

      Radera