torsdag 5 februari 2015

Stekta nudlar


Vegansk rätt som också kan använda istället för potatis, pasta eller ris.


4 paket äggnudlar
2 morötter
1 gul lök
2 kokta potatis + 1 msk iMat eller överbliven potatismos
1 röd paprika
1/2-1 röd chili
1 1/2-2 tsk curry
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka nudlarna enligt förpackningen. Maja bröt dem i mindre bitar innan de lades ner i vattnet.
Riv morötterna. Jag rev på den grova sidan.
Hacka löken fint och stek mjuk utan att den får färg.
Hacka paprika och chili fint.
Mosa potatisen och tillsätt lite iMat.
När nudlarna kokat och svalnat blandas alla ingredienser ihop.
Blanda vetemjöl och vatten. Konsistens som pannkakssmet.
Ta upp lagom mängd nudelröra och forma till boll i handen (lättast).
Doppa ner bollen i smeten.
Lägg sedan i varm panna och stek tills gyllene.

Servera med bacon och sallad till familjen och med alfalfagroddar, stekt böngroddar och spenat åt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar