Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 26 februari 2015
Thai kyckling grön curry
Idag var det Max uppgift att fixa middag och han kom med ett recept som han ville göra. Eftersom jag hade bilen till jobbet idag så körde jag inom affären och handlade åt honom.
Allt som behövdes fanns inte i butiken så jag fick improvisera. Så här kommer Max middag:
900 gram kycklingfilé
1 burk Thai Green Curry mild (färdig grytbas från Mrs Cheng´s)
1 burk kokosmjölk
1 broccoli (stammen strimlas fint)
1 röd paprika
1 liten zucchini
salt
svartpeppar
Strimla och stek kycklingen.
Strimla eller dela grönsakerna i mindre bitar.
Stek grönsakerna så att de får lite färg.
Blanda ihop kyckling och grönsaker i en stor gryta.
Häll i grytbasen och kokosmjölken.
Koka upp.
Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Servera med nudlar.
Som vegetariskt/veganskt alternativ hjälptes vi åt att göra en tofugryta. Jag testade en helt ny sorts tofu. Denna var väldigt bra. Kommer jag absolut att köpa igen.
Jag fick lite av grönsakerna som Max strimlade.
Stekte dessa och tillsatte några matskedar av kokosmjölken. Spädde med mer vätska genom att tillsätta iMat och havredryck från Oatly.
Smakade av med japansk sojasås.
Tofun tärnades och stektes med lite salt.
Servera med nudlar.
Etiketter:
gryta,
kyckling,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar