måndag 14 februari 2011

Fylld fläskfilé "Amore italiano"


Fläskfilé:
600 - 800 gram fläskfilé
6 - 8 stycken soltorkade tomater i olja
1 kruka färsk basilika (torkad går också)
4 stora skivor parmaskinka (eller liknande lufttorkad skinka.jag använder mig alltid av Schächter luftikus Knochenschinken)
1 boll á 125 gram mozzarellaost
2 krm svartpeppar

Sås:
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsvin rött
2 dl vatten
2 msk kalvfond
3 tsk tomatpuré
socker
redning gjord av maizena ca 3 tsk

Filé:
Snitta filén längs långsidan men inte igenom.




Banka försiktigt ut filéen.



Hacka de soltorkade tomaterna och plocka blad från några kvistar av basilikan.
Lägg på filéen.


Lägg skinkan ovanpå.




Skiva mozzarellan och fördela osten ovanpå parmaskinkan.



Rulla ihop filén och knyt samman med steksnöre.


Försök få den så "hel" som möjligt.


Bryn filén runt om.



Lägg över filén i en ugnsform och krydda med svartpeppar.
Stek mitt i ugn 15-20 minuter 175 grader.
Ta ut och låt köttet vila ca 10 minuter innan du skär upp det. Glöm inte bort att ta bort allt snöre.



Sås:
Grovhacka löken.
Bryn.
Tillsätt vin, vatten och kalvfond.
Koka i 5 minuter.
Smaka av med peppar, tomatpuré och lite socker.
Gör en redning om du vill ha såsen tjockare.

Servera med potatisgratäng och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar