onsdag 16 februari 2011

Chokladfondue


Mitt i vardagen behövs lite mys. Ikväll blir det chokladfondue med frukt och vaniljglass.

1 dl vispgrädde
200 gram Marabou med Daim
2 bananer
2 mandariner
2 äpple
2 päron
vindruvor
vaniljglass

Koka försiktigt upp grädden och ta av från värmen.
Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden så att det smälter.
Servera gärna ur en chokladfonduegryta men har du ingen sådan går det bra med en kastrull/skål med värmeljus under.
Dela frukten i mindre mumsbitar. Lägg upp på varsin tallrik.
Precis innan servering skopar du upp några kulor vaniljglass på varje tallrik.
Doppa och njut.

2 kommentarer:

  1. Mmm är såååå gott! Längesen vi hade det här...får nog bli i helgen :D

    SvaraRadera
  2. Tänk, så enkelt och så gott ändå gör man det alldeles för sällan. :D

    SvaraRadera