onsdag 9 februari 2011

Blåbär- och limemousse med vit choklad


4 dl frysta blåbär
4 gelatinblad
5 dl créme fraiche
4 msk florsocker
2 dl riven vit choklad

Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa créme fraiche hårt.
Tvätta lime ordentligt och riv sedan skalet. För mig var det enklare att skala lime och sedan hacka skalet fint. Jag såg till att inte få med den vita hinnan.




Pressa ut saften ur lime.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och pressa ut vätskan. Smält dem i limesaften i en liten kastrull på svag värme.
Rör ner créme fraichen.
Blanda ner de frysta bären, socker och limeskal.
Häll upp i glas ca 8-10 stycken.
Ställ in i frysen ca 3 timmar tills de stelnat ordentligt.




Ta fram moussen ca 30 minuter innan den serveras.
Riv choklad och strö överst i glasen. Garnera gärna med lite frysta blåbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar