Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 11 februari 2011
Mazariner
Jag har förberett degen medan Magda var i skolan och sedan hjälps vi åt. Ett bra sätt att träna matte, volym och vikter på.
Deg:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gram smör
6 msk socker
1 ägg
ev någon tsk kallt vatten
Fyllning:
100 gram smör
300 gram mandelmassa
4 ägg
6 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
4 dl florsocker
3-4 msk vatten
Deg:
Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Jag hade 2 förpackningar med 18 i varje.
Låt stå kallt i ett par timmar.
Smörj aluminiumformar.
Dela degen i 36 mindre bitar.
Tryck ut degen i formarna.
Fyllning:
Jag har läst i ett annat recepet att ingredienserna till fyllningen måste vara rumstempererade annars skär det sig. I just detta receptet stod det inget men jag plockade fram allt till fyllningen i god tid innan i alla fall.
Rör matfett smidigt.
Tillsätt madelmassan och ägg ett i taget.
Rör ner mjöl och bakpulver.
Fördela fyllningen i formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen 175-200 grader i ca 15 minuter.
Ta ut och låt kallna.
Glasyr:
Blanda florsocker och vatten.
Rör glasyren blank.
Bred den tunt på mazarinerna och låt stela ordentligt i frysen.
Mina mazariner blev lite toppiga och glasyren hade en tendens att rinna av. Men det gick i alla fall.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar