måndag 21 februari 2011

Glaserad kycklingklubba med stora klyftpotatis


6 kycklingklubbor
1 dl mango chutney
1 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
1 msk fikonmarmelad
2 msk olivolja
3 stora potatis per person
salt
olja

Blanda mango chutney, chilisås, sambal oelek, fikonmarmelad och olivolja i en bunke. Smaka av med lite salt.
Pensla glasyren på kycklingklubborna.



Grilla i ugn 220 grader i 25-35 minuter. Pensla någon gång under stektiden. Stick i kycklingen och när den inte längre avger sig röd köttsaft så är den klar.

Dela potatisen i stora klyftor. Förkoka i saltat vatten några minuter. Häll av vattnet och häll över i en ugnsform.




Fortsätt med att steka dem i ugnen med lite olja och salt ringlad över ca 20 minuter eller tills mjuka.

Jag ville servera en mild sås till och använde mig av 3 dl gräddfil, 2 tsk fikonmarmelad och 2 tsk chili/vitlökssås. En mild sås som ändå tar upp smakerna i glazen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar