tisdag 8 februari 2011

Pecannötspaj



Mördeg:
1 dl socker
200 gram smör
4 dl vetemjöl
1 ägg

Arbeta snabbt samman ingredienserna till mördegen i en matberedare. Låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp.
Grädda pajskalet 10-15 minuter i 200°C.

Fyllning:
300 - 400 gram pecannötter
1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
2 dl grädde
1 msk smör

Hacka pecannötter grovt.
Koka samman socker med lite vatten till en karamell.
Tillsätt grädde, sirap och smör och koka upp kolasåsen. Koka i ca 3 minuter under omrörning.
Blanda ner pecannötterna.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i  175° 10-15 minuter.
Låt helst pajen stå i kylskåp någon timme eller över natten innan du serverar. Då har den stelnat ordentligt.
Här kunde vi inte vänta med att provsmaka och visst är det speciellt gott när glassen smälter av värmen från pajen.

Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar