måndag 28 februari 2011

Ugnspannkaka med bacon med vitkåls/pizzasallad



Idag har jag hjälp i köket. "Barnbarnet" hjälper till att vispa pannkakssmeten. Till middagen dyker sedan hans pappa, övriga familjen samt Max flickvän upp. Blir till att trippla satsen idag. Använder mig av dubbel sats i en form 30*40 samt enkel sats i en form 20*30.

3 ägg
2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 msk salt
1 msk smör
1-2 paket bacon

Vispa samman ägg och lite av mjölken.
Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet.
Blanda i resten av mjölken och salt.
Låt smeten stå och dra under tiden som baconen steks.
Strimla bacon och stek  i ugnsformen i ugnen tillsammans med smöret.




Rör om i smeten och häll över baconen.




Grädda pannkakan 225 grader i 30-40 minuter.
Stick i för att kolla så att den stelnat.
Låt svalna något.


Servera med lingonsylt och vitkål/pizzasallad.

Pizza/vitkålssallad
1 litet vitkålshuvud
4 msk rapsolja (olivoljan var slut)
2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 tsk oregano
1 tsk salt
3 krm svartpeppar

Skär vitkål i tunna strimlor.
Blanda samman dressingen.
Häll över vitkålen.
Låt salladen gärna dra en stund i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar