söndag 27 februari 2011

Potatis- och löksoppa med langos



Lite lättare "snabbmat" idag efter gårdagens langosmiddag. Men resterna kommer till pass som tillbehör till soppan.
1 röd lök
1 purjölök
8-10 potatis
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 tsk salt
1 tsk körvel
2 krm svartpeppar
4 msk persilja
Skär löken i skivor.
Skala och skiva 8-10 potatisar.
Stek löken lite så att den svettas inte får färg.
Lägg potatisen i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor.
Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk.
Smaka av med mer kryddor och strö över finskuren persilja.


Eventuellt kan du dela chorizo eller annan smakrik korv i slantar, steka och lägga i soppan.
Servera gärna med ett nybakat bröd. Hos oss blir det idag langos med skinka, räkor, rödlök och gräddfilssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar