fredag 4 februari 2011

Carbonara


Jag vet att en Carbonara vanligtvis görs på bacon eller rökt fläsk men jag gör en matigare variant. Det är ett bra alternativ när man är många. Skulle det ramla in fler matgäster så stek ett paket bacon till och tillstätt någon dl grädde extra och hiva i ytterliggare äggula.

3 vitlöksklyftor
600 gram kycklingfile
3 paket bacon
4 äggulor
5 dl grädde
2 dl parmensan (givetvis går det med annan ost också)
4 krm svartpeppar

Skär kycklingen i mindre bitar och stek.
Skär bacon  och stek.
Hacka vitlöken fint och tillsätt i baconet. Låt steka lite.
Tillsätt kycklingen och rör runt ordentligt.
Vispa äggulor.
Riv ost.
Blanda ägg, grädde, ost och svartpeppar.
Häll ner bland kyckling/bacon.
Blanda snabbt och låt allt bli varmt.
Kanske lite mer svartpeppar på bordet så varoch en kan krydda extra.

Servera direkt tillsammans med spagetti och kokta gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar