onsdag 16 februari 2011

Revbensspjäll med potatismos och Sticky BBQ-sås



Revben:
2 - 2,5 kg tjocka revbensspjäll
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1/2  tsk salt
10-15 hela svartpepparkorn

Sticky BBQ glaze:
1 dl muscovado socker
1 dl japansk soja
1 dl flytande honung
1 dl ketchup
1 tumme färsk ingefära eller 1/2 - 1 tsk malen
2 vitlöksklyftor

Koka upp en stor kastrull med så mycket vatten att det täcker revbenen.
Lägg i vattnet lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
Koka revbenen långsamt i 1,5 timme.
Detta kan även göras dagen innan. Så återstår bara 30 minuters griljering i ugn.

Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.

Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
Griljera spjällen i ugnen i 200 grader i cirka 30 min.
Pensla glaze några gånger under griljering.

Det som blir kvar av såsen blandar du ut med några dl mjölk eller grädde och kokar upp. Red med vetemjöl och du har en Sticky BBQ-sås.
Servera med potatismos. Sticky BBQ-sås och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar