Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 22 februari 2011
Fläskfilé i senapssås
ca 600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
Skär köttet i skivor.
Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn så det mjuknar utan att få färg.
Bryn köttet. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap. Häll ner i löken. Låt koka upp under vispning.
Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter.
Strö gärna över hackad persilja.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
Etiketter:
fläskkött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar