tisdag 22 februari 2011

Fläskfilé i senapssås



ca 600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap


Skär köttet i skivor.
Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn så det mjuknar utan att få färg.
Bryn köttet. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap. Häll  ner i löken. Låt koka upp under vispning.
Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter.
Strö gärna över hackad persilja.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar