fredag 25 februari 2011

Lakrits créme brule


Testar att göra lakrits créme brule. Blev så inspirerad av den efterrätten vi åt när vi var på spa på Hotell Erikslund i Ängelholm. Kanske kan jag komma i närheten med detta receptet.
Detta receptet räckte till 10 av mina suffleformar.

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
turkisk peppar
1 dl strösocker
8 äggulor

Sätt ugnen på 150 grader. Sätt in en långpanna med vatten i i nedre delen av ugnen.
Krossa ca halv påse turkiskpeppar.
Koka upp grädde, mjölk och 4 - 6 msk lakritskross. Beroende på hur markant lakritssmak man vill ha.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Häll den varma gräddblandningen i ägg/socker under omrörning.
Häll upp i suffléformar eller små koppar.
Grädda i vattenbad i 20-25 minuter eller tills de stelnat.
Ställ kallt.
Vid servering krossa lite turkisk peppar och blanda med råsocker.Strö blandningen över och antingen bränn med brännare eller grilla på hög värme några minuter så att sockret smälter.
Hotell Erikslund serverade färska bär som blåbär, jordgubb och kiwi till deras lakrits créme brule. Det var väldigt gott. Men jag har inga frukter eller bär så jag serverar brulen ensam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar