söndag 27 november 2011

Enkel chokladpudding



Gubben tyckte det blev mycket kalops så han ringde till sina föräldrar och bjöd ner dem på mat. De kom mer än gärna när han nämnde:

- Kalops. Skånsk kalops.

Har man folk på mat måste man ha efterrätt till kaffet. Så en enkel chokladpudding rör vi ihop. Detta receptet är så otroligt enkelt att göra. Mycket godare än pulverversionen. Kakao finns alltid i skåpet medan choklad som jag köper för att ha hemma "ifall att" har en tendens att försvinna. Spelar ingen roll att jag gömmer för Maja "Chokoholic" har en näs-radar som hittar allt. Hennes pappa är inte dålig han heller.

8 dl mjölk
1 dl maizena
1 dl socker
1 dl kakao
1 ägg
2 tsk vanilinsocker

Blanda mjölk, maizena, kakao, socker och ägg i en kastrull.
Sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
Smaksätt med vanilinsocker.
Häll upp i formar. Räckte till 6 suffléformar.
Låt stå kallt.

Servera med vispad grädde. Färsk frukt är också gott men man tar vad man har när stormen Berit viner runt knutarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar