onsdag 16 november 2011

Laxbiffar med pepparrotssås och dill/citrondoftande blomkål


Idag blev det liv i luckan när jag sa att det skulle serveras fisk.

- Det är ju fisk i skolan också. Varför gör du så? sa Maja.

Så jag steker några korvar åt mina fiskhatare. Hoppas de vågar smaka laxbiffarna.

Jag har valt att smaksätta med senap men du kan istället använda det du gillar. Citron och dill är ett alternativ. Det blir en häftig konsistens på laxbiffarna. Inte alls vanlig "fisk" lamell konsistens.

Jag som inte är världens största fiskälskare gillar detta receptet. Enkelt att slänga ihop allt i mixern. Men gubbens reaktion var att jag hade misshandlat fisken. - Men det var gott, sa han.

Vill du ha biffarna lite snyggare så klicka ut smeten i en rund kakform när du steker biffarna. Eller ta ut snygga former ur en stekt laxbiff.
Tips till småbarnsföräldrar: Många barn, speciellt små, äter med ögonen. Varför inte använda roliga former? Vem kan motstå en stjärna, gubbe eller bil på tallriken?

Laxbiffar:
800 gram laxfilé
2 ägg
3 msk vispgrädde
2 tsk dijon senap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Blomkål:
1 litet blomkålshuvud
1 bubbla dill
saften av 1/2 citron

Pepparrotssås:

2 dl turkisk yoghurt
4 tsk riven pepparrot

Mixa laxen med ägg, grädde, senap, salt och peppar.
Klicka färsen direkt i stekpannan.
Stek i 2-3 minuter per sida.

Dela blomkålen i mindre buketter.
Koka knappt mjuka och låt rinna av.
Hacka dillen fint.
Blanda blomkålen med dill och citronsaft.

Rör samman yoghurt och pepparrot.
Låt stå och dra en stund i kylskåp.

Servera med potatismos.

2 kommentarer:

  1. du gör alltid så god mat ...denna ska jag prova ser smarrigt ut :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Gör det. Superenkelt. Fisken får en häftig konsistens. Blomkålen är speciell i smaken. Kanske lite mindre citron.

    SvaraRadera