lördag 5 november 2011

Kycklinggryta med klyftpotatis och stekta grönsaker


Idag har Maja hittat ett recept och hon fick bestämma. Gubben hade planerat lamm men det åkte in i frysen igen.

Maja tyckte:
- Detta får vi laga igen.

Gubben:
- Detta var faktiskt gott.

Med tanke på att han INTE gillar kyckling så var det ett gott betyg.

Kanske var det lite sås så jag rekommenderar att tillsätta lite mer mjölk eller varför inte en skvätt grädde.

900 gram kycklingfilé
3 tsk dijonsenap
2 dl créme fraiche
2 dl mjölk
1 dl västerbottenost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

2 morötter
1 broccoli
1 röd lök

potatis

Skala och skär potatisen i klyftor.
Koka potatisen tills de blir lite mjuka.
Stek i ugnen 250 grader i smör/olja.
Krydda med grillkrydda/pommes frites krydda.
Rör om då och då.

Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek kycklingen.
Tillsätt dijonsenap, créme fraiche och mjölk.
Salta och peppara.
Koka i 10 minuter.
Riv osten.
Blanda ner osten.
Smaka av om du behöver mer kryddor eller senap.

Skär morötterna i slantar.
Dela broccolin i mindre bitar.
Skär löken i klyftor.
Koka morötterna i saltat vatten. Tills de blir lite mjuka.
Rör ner broccolin och stäng av värmen.
Låt stå några minuter.
Häll av vattnet.
Woka/stek grönsakerna snabbt precis innan du ska äta.

2 kommentarer:

  1. Åhhh det där måste jag prova! Fast med ädelost ;)

    SvaraRadera
  2. Ädelost blir perfekt men jag hade nog uteslutit saltet då. Smaka dig fram. Är så hemskt när det blir för salt.

    SvaraRadera