onsdag 23 november 2011

Smartpen

Var idag hos Maja i skolan. Stolt berättade hon då att hon fått låna en penna.

Okej? tänkte jag. Vad är det för speciellt med det? 

Hade helt glömt bort att vi hade diskuterat med mentorn för några veckor sedan om ett av Majas problem.

När det är genomgångar i skolan så vill Maja anteckna. Men hon hinner inte med eftersom hon inte litar på sitt eget minne och måste skriva ner exakt allt som läraren säger. Efter någon mening så är hon helt slut och tappar tråden. Fastnar då i ett tvång och resten av lektionen hör hon inte mycket av vad läraren säger.

Mentorn hade då lyckats ordna ett hjälpmedel. Vet inte om Majas är just en Smartpen eller något annat märke men principen är den samma.

Bild från Svensk TalTeknologi AB

Samtidigt som du gör anteckningar så spelar pennan in det som sägs under lektionen. Sedan kan du spela upp lektionen igen eller helt enkelt hålla pennan på ett ord i din anteckning så läser pennan upp vad som sas.

Otroligt smart.

Blir så glad.

Tänk att en så enkel sak kan underlätta så mycket. Ska se hur det fungerar för Maja och överväger att köpa en eller två sådana pennor. Dyra men kan det hjälpa dem i skolarbetet så gör jag det. Finns kanske någon fond jag kan söka pengar ur. De har ju faktiskt diagnoser som visar att de har behov. Och kan inte skolan hjälpa dem så måste jag göra det.

http://www.svensktalteknologi.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar