lördag 19 november 2011

Fredag med julklappsjakt, potatisgratäng och paketpimpning

Igår gav jag mig ut på julklappsjakt åt gubben. Listan var klar så det skulle nog gå enkelt tänkte jag. Eftersom jag inte firar jul så gör jag detta av ren snällhet men igår övervägde jag om det inte enbart var av dumhet.

Det var inte bara jag som var på julklappsjakt. Affärerna var överfulla. Jag fick fundera ett tag men kom fram till att det absolut var fredag, helgen innan lön. Men så kom jag på att pensionen och barnbidraget hade kommit. Kanske en förklaring till varför det var så otroligt mycket folk i rörelse.

Snabblunch mellan affärer

Jag fick inte tag i allt jag hade på listan så gubben får antingen ge sig ut själv eller så får han ner på knä och be mig igen.

* Barnbarnen (klar)
* Barnen (delvis)
*Svärdotter (delvis)
* Barnens yngsta kusiner (klar)
* Föräldrar (klar)
* Svärföräldrar (klar)

Maja har några julklappar kvar men det fixar hon själv. Magda ger inte till så många. Presenten till assistenten är från Magda och Maja och är redan klar. Mariana var först Majas assistent och sedan fick Magda överta henne.

När jag kom in på Mairo i Bromölla var det helt dött. Lyckades till slut hitta ytterligare en kund. Kanske bara en tillfällighet men det är synd om inte fler hittar dit.

Folk kanske tror att det är en väldigt dyr affär men de har både och. Perfekt för presenter till alla åldrar. Du hittar alltid något där. I alla fall om du ska köpa något till mig.

Jag hittade en väska som jag tittat på tidigare men ansett att den då varit för dyr. Nu hade de sänkt priset rejält och för 50 kronor blev den min.


Perfekt storlek när man ska ha lite med sig. Och en innerficka för de mindre sakerna som annars försvinner i djupet.


Tror den nog är tänkt som skötväska. Men det struntar jag i. Både Maja och Magda gillade den. Risken är att den försvinner en dag när det står idrott på schemat.


På Mairo hittade jag också dessa helt otroliga resväskorna på hjul till barn. Min första tanke var att de bara skrek ut: 


- MAJA


Det är hennes stil. Jag tyckte hon kunde satsa på en sådan som skolväska. Nu på högstadiet har hon massa saker som bärs fram och tillbaka. Hon sliter skolväskor som bara den. Är också orolig för hennes rygg. Hon är ju bara skinn och ben. Inte mycket som håller upp den kroppen inte.

Priset är jag inte helt säker på men jag tyckte i affären inte att det var hutlöst så det var säkert rimligt.

Får se om hon håller med mig.


När jag sedan kom hem var alla hungriga och mamma som hade varit på rymmen. Gubben slank inom affären och det enda han hittade i köttväg var korv. Ja, ja, äter man korv så sällan som jag så kan väl inte två på samma dag skada.

Potatisgratängen slängde vi snabbt ihop av.

1 1/2 kilo potatis
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
6 dl grädde
1 dl västerbottenost
1 dl annan riven ost från frysen

Några skrämda cocktailtomater hittade gubben i grönsakslådan

Efter maten bänkade gubben sig framför tv:n och jag började med att slå in alla presenter.

Paket kan man med enkla medel förändra. Använde ett helt vanligt rött sidenband som jag knöt rosett av. Med hjälp av dubbelhäftande tejp fäste jag rosetten på paketen. Jag var helt enkelt för lat för att ta fram limpistolen. Men om det inte håller får jag väl limma fast rosetten ordentligt.


Efteråt var jag helt slut och satte mig i soffan med ett glas rödvin. Eller två blev det nog. Inte ofta jag orkar sitta stilla så länge men igår satt jag faktiskt ett helt program av "Criminal Minds". Kroppen var helt slut. Sov som en stock hela natten och gubben sa att jag till och med hade snarkat. Han hade förundrats över hur jag hade kunnat somna så snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar