måndag 1 oktober 2012

Italiensk kycklinggryta


Max fick läsa receptet i morse innan jag körde honom till skolan.
-Nu gör du inga ändringar?
-Nej. Detta är det du får till middag. Är det okej?
-Ja

Glädjen när Max leende tar andra stora portionen gick inte att ta miste på.

Nästan så jag ville spela in hans ord:
-Detta har du gjort bra mamma.

800 gram kycklingfile
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 1/2 tsk timjan (torkad)
1 1/2 tsk oregano
500 gram krossade tomater
500 gram passerade tomater
1-2 msk ketchup
1 1/2 msk kycklingfond
1-2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar


Hacka löken fint.
Skär paprikan i mindre bitar.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Bryn kycklingen och lägg över i en gryta.
Bryn även lök och paprika lite.
Lägg även över det i grytan.
Tillsätt timjan, tomater och fond.
Koka upp och sjud i 15-20 minuter.

Servera med pasta och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar