onsdag 31 oktober 2012

Lakritsglass med hallon


Tänk vad vanlig efterrätt kan förvandlas av lite fantasi.
Får jag presentera skräckinjagande monsterglass med drypande blod. Får väl dekorera med ett spöke så Maja blir glad.

6 1/2 dl grädde
3 msk hermesetas (socker)
2 msk lakritspulver
1 msk vanilinsocker
5 äggulor

Koka upp grädde, socker, lakritspulver och vanilinsocker.
Tillsätt äggulor ett i taget.
Häll upp i glas.
Ställ in i frysen i 10-15 minuter.

Koka upp 2 dl hallonsås med 1 msk maizena. Går också att använda saft.

Ringla ner den tjocka såsen i glassen. Hjälp till lite.

In i frysen igen tills glassen stelnat. Har du god tid på dig så fungerar kylskåpet också.
Glöm inte ta ur glassen ur frysen ca 15-20 minuter innan servering. Den blir väldigt hård.

Resterande sås används som spegel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar