måndag 22 oktober 2012

Rårakor med svamp- och paprikaragu



Måndag och jag smyger in vegetarisk mat. Denna gången tyvärr inte som ensamrätt utan som tillbehör. Givetvis går det utmärkt att servera utan stekt bacon.

Rårakor:
12 potatisar
1 purjolök
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Svamp- och paprikaragu:
250 gram champinjoner
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika

1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
maizena

Skala och riv potatisarna grovt. 
Krama ur vätskan. 
Hacka purjolöken fint.
Blanda potatis, purjolök, salt och svartpeppar i en bunke. 
Fördela smeten till rårakor i en stekpanna och platta till dem.




Stek på medelvärme, ca 5 minuter per sida.

Svamp- och paprikaragu: 
Ansa och skiva champinjonerna. 
Skala och hacka löken. 
Tärna paprikorna. 
Fräs svamp, lök och paprika i 3 minuter. 
Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp. 
Red.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar