Måndag och jag smyger in vegetarisk mat. Denna gången tyvärr inte som ensamrätt utan som tillbehör. Givetvis går det utmärkt att servera utan stekt bacon.
Rårakor:
12 potatisar
1 purjolök
1 1/2 tsk salt
12 potatisar
1 purjolök
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Svamp- och paprikaragu:
250 gram champinjoner
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 krm salt
Skala och riv potatisarna grovt.
Svamp- och paprikaragu:
250 gram champinjoner
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
maizena
maizena
Skala och riv potatisarna grovt.
Krama ur vätskan.
Hacka purjolöken fint.
Blanda potatis, purjolök, salt och svartpeppar i en bunke.
Stek på medelvärme, ca 5 minuter per sida.
Svamp- och paprikaragu:
Ansa och skiva champinjonerna.
Skala och hacka löken.
Tärna paprikorna.
Fräs svamp, lök och paprika i 3 minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp.
Red.
Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar