tisdag 2 oktober 2012

Spansk omelett/tortilla



Igår Italien idag Spanien.
Receptet blev genomläst och godkänt av familjen igår.

7 potatis
1 stor gul lök
olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Skala och skiva lök och potatis tunt på en mandolin eller i matbetedare.
Stek lök och potatis mjuka i ca 2 msk olivolja. Svag värme. Mer ute efter mjukhet än färg.
Vispa upp ägg och kryddor.
Blanda ner potatis och lök.
Torka ur stekpannan och värm med 1 1/2 msk olivolja.
Häll ner potatis, lök och äggblandningen.
Stek på svag värme tills omeletten börjar stelna.
Använd ett lock eller en tallrik med olja på för att försiktigt vända omeletten och låt den glida ner med den ostekta sidan. Ett riktigt konststycke. Var försiktig så du inte bränner dig.
Stek ytterligare några minuter.

Servera med lufttorkad skinka, ruccola, tomater och oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar