tisdag 23 oktober 2012

Tacostubbar med två såser


Max kom tidigt hem från skolan med ont i magen. När jag berättade att jag skulle laga broccoli- och fetaostpaj suckade han djupt.

-Vill du att jag lagar något annat?
-Tacopaj.

Resultatet blev tacostubbar och alla njöt.

Max slickade tallriken och Maja skickade sms med stor smiley.


Sås 1:
1 burk Taco sås mild
2 msk honung
1-2 tsk limesaft
1 tsk koriander
lite salt och svartpeppar

Rör ihop ingredienserna. 
Ställ kallt.

Sås 2:
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2-4 vitlöksklyftor
knappt 1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm svartpeppar


Blanda ihop gräddfil och creme fraiche.
Pressa i vitlöksklyftor.
Tillsätt limesaft och kryddor.
Låt stå kallt.

Tacostubbar:

1 kg nötfärs (använd den färs du vill)
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
3 dl creme fraiche
1 1/2 paket tortilla (mindre modell)
riven ost

Bryn färsen och tillsätt kryddmix och vatten.
Rör om och småkoka tills vätskan är borta.
Låt köttfärsen svalna och rör ner creme fraichen.
Fördela köttfärsblandningen på bröden.
Rulla ihop tortillan.
Dela rullen i tre delar och ställ dem upp i en ugnsfast form.




Strö över riven ost.


Gratinera i ugnen 200 grader tills osten smält.



Servera med sallad (ruccola, röd coh gul paprika, majs och svarta oliver) och de två såserna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar