fredag 13 mars 2015

Fläskfilé med klyftpotatis och grönpepparsås



Extra lyxig middag för att fira att veckan är över. Nu håller vi helg.

Jag åt Anammas veganska bullar istället för fläskfilé. Annars är det samma på min tallrik som på familjens.

Potatisklyftor:
1 kg potatis
olja
2 vitlöksklyftor

Tvätta potatisen och skär i klyftor.
Lägg i ugnsfast form och ringla över olja.
Krydda med salt.
Rosta i ugn 200 grader i cirka 20 minuter.
I slutet pressas vitlöksklyftorna över potatisen och rör runt ordentligt.

Fläskfilé:
800 gram fläskfilé
salt
svartpeppar

Skiva fläskfilé i 2-3 cm tjocka skivor.
Banka ut lätt och krydda.
Stek ungefär 2 minuter per sida.

Sås:
3 dl iMat
2 dl vatten
1 tsk rödvinsvinäger
1 1/2 msk koncentrerad fond (använde grönsaksfond eftersom jag ska äta såsen)
1 msk grönpeppar i lag
2 tsk kinesisk soja
2 krm - 1/2 tsk salt
knappt 1 krm svartpeppar
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Koka upp vatten, grädde och rödvinsvinäger.
Tillsätt fond och grönpeppar.
Red  med majsstärkelse och vatten.
Låt småputtra i minst 10 minuter.
Smaka av med soja, salt och svartpeppar.

Servera med stekt svamp, kokt broccoli och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar