Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 13 mars 2015
Fläskfilé med klyftpotatis och grönpepparsås
Extra lyxig middag för att fira att veckan är över. Nu håller vi helg.
Jag åt Anammas veganska bullar istället för fläskfilé. Annars är det samma på min tallrik som på familjens.
Potatisklyftor:
1 kg potatis
olja
2 vitlöksklyftor
Tvätta potatisen och skär i klyftor.
Lägg i ugnsfast form och ringla över olja.
Krydda med salt.
Rosta i ugn 200 grader i cirka 20 minuter.
I slutet pressas vitlöksklyftorna över potatisen och rör runt ordentligt.
Fläskfilé:
800 gram fläskfilé
salt
svartpeppar
Skiva fläskfilé i 2-3 cm tjocka skivor.
Banka ut lätt och krydda.
Stek ungefär 2 minuter per sida.
Sås:
3 dl iMat
2 dl vatten
1 tsk rödvinsvinäger
1 1/2 msk koncentrerad fond (använde grönsaksfond eftersom jag ska äta såsen)
1 msk grönpeppar i lag
2 tsk kinesisk soja
2 krm - 1/2 tsk salt
knappt 1 krm svartpeppar
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Koka upp vatten, grädde och rödvinsvinäger.
Tillsätt fond och grönpeppar.
Red med majsstärkelse och vatten.
Låt småputtra i minst 10 minuter.
Smaka av med soja, salt och svartpeppar.
Servera med stekt svamp, kokt broccoli och tomater.
Etiketter:
fläskkött,
sås,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar