söndag 22 mars 2015

Rökig fläskytterfilé med potatisgratäng

 


Efter att jag städat lilla toaletten och hjälpt Maja med vardagsrummet och Magda med köket lagade jag mat. Nu håller jag kväll. Helt slut. 

1 kg potatis
1/2 purjolök
3-5 vitlöksklyftor
1 1/2-2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
4 dl iMat

Skala och skiva potatisen tunt. 
Hacka purjolök. 
Varva potatis och purjolök i en ugnsfast form. 
Blanda ihop iMat, vitlöksklyftor och kryddor.
Häll över potatisen. 
Gratinera i ugn 200 grader tills potatisen är mjuk. Cirka 30 minuter. 


900 gram mörad fläskytterfilé
1 dl olja
1 msk kinesisk soja
1 tsk liquid smoke

Blanda ihop olja, soja och liquid smoke.
Lägg marinaden och fläskytterfilé i en påse för att marinera i några timmar eller över natten. Vänd då och då. 
Stek köttet i en stekpanna för att få stekyta och lägg sedan över i en ugnsfast form. 
Stek färdigt i ugn 180 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 

Använd vätskan från köttet och gör en brunsås. 

MIn veganska tallrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar