Efter att jag städat lilla toaletten och hjälpt Maja med vardagsrummet och Magda med köket lagade jag mat. Nu håller jag kväll. Helt slut.
1 kg potatis
1/2 purjolök
3-5 vitlöksklyftor
1 1/2-2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
4 dl iMat
Skala och skiva potatisen tunt.
Hacka purjolök.
Varva potatis och purjolök i en ugnsfast form.
Blanda ihop iMat, vitlöksklyftor och kryddor.
Häll över potatisen.
Gratinera i ugn 200 grader tills potatisen är mjuk. Cirka 30 minuter.
900 gram mörad fläskytterfilé
1 dl olja
1 msk kinesisk soja
1 tsk liquid smoke
Blanda ihop olja, soja och liquid smoke.
Lägg marinaden och fläskytterfilé i en påse för att marinera i några timmar eller över natten. Vänd då och då.
Stek köttet i en stekpanna för att få stekyta och lägg sedan över i en ugnsfast form.
Stek färdigt i ugn 180 grader tills innertemperaturen är 63 grader.
Använd vätskan från köttet och gör en brunsås.
MIn veganska tallrik |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar