Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 23 mars 2015
Köttbullar och stekt potatis
Familjen får köttbullar medan jag testar en ny produkt från Anamma. De var väldigt goda och jag ska försöka återskapa dem.
Förpackningen kostade 32 kronor och det var fyra biffar i.
Jag serverar med varma och kalla grönsaker samt lite iFraiche på toppen.
Tyvärr hann jag inte fotografera gubbens tallrik. Han var väldigt hungrig idag.
900 gram blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon
1 ägg
1 dl skorpmjöl
1 dl iMat
1 msk kalvfond
knappt 1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
Hacka lök och bacon.
Stek och pressa i vitlöksklyftor.
Låt svalna.
Blanda ihop skorpmjöl, ägg och iMat.
Tillsätt fond och kryddor.
Låt svälla några minuter.
Blanda ner färsen och bacon/lökröran.
Forma till köttbullar och stek.
Servera med stekt potatis och brunsås gjord på stekskyn från köttbullarna.
Etiketter:
fläskkött,
köttfärs,
nöt,
nötkött,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar