måndag 16 mars 2015

Mangochutneykyckling och sallad



När Marcus fyllde år förra året fick han av gubben och ungarna presentkort på en veckas matkasse från Mat och Ro. Det blev aldrig av att han utnyttjade det förrän förra veckan. 

När vi var och drack kaffe hos honom igår kopierade jag recepten. Självklart har jag ändrat lite för att det ska passa oss. 

Till mig gjorde jag samma rätt men istället för kyckling använde jag Anammas veganska bitar. 

Salladen kommer att räcka till mer än en måltid. Blir säkert godare under veckan. 

800 - 1000 gram kycklingfilé
1/2 purjolök
1 röd paprika
1/2 dl mangochutney
2 dl vatten
2 dl grädde (iMat)
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk kinesisk soja

Strimla kycklingen och stek i omgångar och lägg över i en gryta. 
Strimla purjolök och tärna paprikan. 
Stek purjolök och paprika. 
Lägg grönsakerna bland kycklingen.
Tillsätt vatten, grädde, kinesisk soja och mangochutney.
Koka upp och låt småputtra i några minuter. 
Smaka av med salt och svartpeppar.

3 morötter
1/2 purjolök
1 gurka
2 msk olivolja
knappt 1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Skala och riv morötterna. 
Strimla purjolöken.
Tärna gurkan. 
Rör ihop dressingen och häll över salladen. 
Blanda.
Låt stå kallt. 

Servera med kokt ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar